laupäev, 29. aprill 2017

Eesti suured armastuslood. Mart Laar



Ajaloost saab kirjutada mitmeti. Võib esitada kuivi fakte ja aastaarve jadas, võib kirjeldada sõdade strateegiaid, suurte juhtide taktikaid ja valikuid. Võib kirjeldada hooneid, kohti. Saab kirjutada romaane, mille sündmustik leiab aset keset ajaloolisi sündmusi. Saab kirjutada inimeste elust. Just läbi inimeste on ajalugu edasi andnud Mart Laar ja seda väga põneva vaatenurga alt. Raamatus Eesti suured armastuslood on esitatud saja Eesti ajaloos oluliste inimeste kooselu lood.

 
Kuumi ja suuri lembelugusid sellest raamatust ei leia. Eestlase armastus ei ole ülevoolav ega lõputult kirgi täis romaan. See on pigem vaoshoitud ühte hoidmine ja vaikne kulgemine. Sellest kogumikus on lihtsad lood Eesti soost meestest ja naistest ning nende kokku saamisest ja elust. Saab lugeda Eesti keerulist ajalugu ja inimeste elu nende paarisuhte taustal.

Kindlasti lisab lugudele väärtust pildid asjaosalistest. Elulugudele piltide lisamine muudab loetavad elud justkui kolmemõõtmeliseks ning elatud elud elavamaks.

Lisapunktid Varrakule raamatujärjehoidja eest. Ilus roosiga magnet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar